Rješenja za probleme sa spavanjem: od 7 do 9 mjeseci

Rachel Morris Ako beba ne spava dobro, i samima vam ne ostaje puno vremena za brojanje ovčica. Srećom, u dobi od sedam do devet mjeseci, mnoge bebe imaju tendenciju spavati dulje nego kada su bile novorođenčad. No, ako je uspavljivanje vašeg djeteta redovita bitka (ili radi plača usred noći često iskačete iz kreveta), možda je vrijeme da ponovo pogledate rutinu odlaska na spavanje svoje bebe. Evo nekoliko rješenja koja će svima pomoći da čvrsto spavaju.

Budite sustavni s rutinama odlaska na spavanje Bebe s noćnom rutinom za spavanje spavaju bolje, tako da razmislite o provedbi opuštajuće rutine i pridržavajte je se. Neka vam večernje igre budu mirne i tihe, a nakon toga se posvetite aktivnostima pred spavanje. Bebu možete okupati, čitati joj ili proći kroz obiteljski fotoalbum.

Što god odabrali, ponavljajte iste stvari istim redoslijedom svake noći. Omiljenu aktivnost uvijek sačuvajte za kraj. (Savjet: Ova rutina pred spavanje je i odličan način za opuštanje zaposlenih mama!)

Teško je – ali budite uporni Vaša beba počinje shvaćati da je vrijeme za spavanje i da to znači biti prepuštena sama sebi, a to joj se ne sviđa. Rezultat? Jecaji i krikovi koji vam paraju srce. Vaš instinkt će vjerojatno biti da pojurite i podignete je u zagrljaj, ali je najbolje pričekati nekoliko minuta prije odlaska natrag u bebinu sobu kako biste joj dali priliku da se sama vrati na spavanje.

Ako odete pogledati svoju bebu, smirite je, ali je nemojte podizati, to samo može vratiti vašu rutinu spavanja natrag na početak. Kako biste spriječili da vaše dijete postane ovisno o vašem boravku u sobi kako bi moglo zaspati, ostanite samo dvije do tri minute, a potom se tiho vratite.

Usavršite svoje vrijeme Organizirajte rutinu pred spavanje na način da bebu stavljate na spavanje kada je pospana, ali još uvijek budna. To će joj pomoći da se navikne da zaspi u svom krevetu umjesto u vašem naručju. Osim toga, ako se probudi usred noći (nešto što je sasvim normalno u toj dobi), neće biti ovisna o tome da je podignete ili ljuljuškate kako biste je ponovno uspavali. Sjetite se kako će se ti problemi riješiti sami od sebe. Do tada, budite dosljedni i imajte na umu što vam je cilj.

Pristanak na kolačiće