Simptomi trudnoće iz tjedna u tjedan: znakovi trudnoće na koje treba obratiti pažnju

Elaine Zwelling with Prof Dieter Wolke RN, PhD, FACCE Krvarenje, grčevi, bol u trbuhu... Takvi simptomi posebno su zabrinjavajući ako ste trudni. Kada biste trebali pozvati primalju ili doktora? Saznajte znakove upozorenja koji bi mogli ukazivati na problem.

Većina simptoma koje žena doživljava tijekom trudnoće je normalna, čak i ako to nisu baš ugodni znakovi trudnoće. Oni su jednostavno rezultat činjenice da je trudna. Postoje razni simptomi trudnoće po tjednima trudnoće. Na primjer, osjećaj ostajanja bez daha jedan je od uobičajenih simptoma trudnoće jer ste postali svjesni dubokog disanja kako biste pomogli djetetu da ima dosta kisika. Možete se osjećati neugodno, ali to je dobro za bebe! Ipak, lako je brinuti se i pitati se je li sve u redu te kako biste znali da nije.

Iako su prave komplikacije rijetke, uvijek je dobro znati što tražiti u simptomima trudnoće po tjednima. Evo nekih znakova trudnoće koji bi mogli ukazivati ​​na problem:

vaginalno krvarenje ili oskudno krvarenje prerano prsnuće vodenjaka (također poznat kao „puknuće vodenjaka"); to se može manifestirati kao potočić tekućine, stalno curenje ili izljev. Prsnuće se smatra preuranjenim u bilo kojem trenutku prije 37 tjedana uporna bol u trbuhu ili prijevremeno stezanje maternice (za više informacija o prepoznavanju prijevremenih trudova, pogledajte Upozorenje na prijevremene trudove) promjena ili odsutnost pokreta fetusa (pokreta ili okretanja bebe) tijekom više od 24 sata nakon 20. tjedna jaka glavobolja koja traje više od dva ili tri sata problemi s vidom, kao što su zamućenje ili dvoslike nesvjestice ili vrtoglavice (osjećaj vrtoglavice također može biti jedan of normalnih simptoma rane trudnoće) debljanje više od dva kilograma tjedno (ne odnosi se na prejedanje!) jaka bol iznad trbuha, ispod rebara oteklina ili natečenost (edem) na vašem licu, očima ili rukama. Oticanje nogu ili ruku normalno je u trudnoći, ali ga treba pratiti povraćanje koje se nastavlja tijekom nekoliko dana i javlja više od dva ili tri puta na dan, osobito nakon prvog tromjesečja, do kada je „jutarnja mučnina" trebala nestati znakovi infekcije (groznica, zimica, peckanje tijekom mokrenja ili proljev)

Ako osjetite bilo koji od ovih simptoma trudnoće, odmah nazovite svoju primalju ili liječnika . Na taj način, nećete se brinuti, a ako problem postoji, može se odmah rješavati.

PL_registration_cta_inarticle_banner

Pristanak na kolačiće